Máme ženicha! :-)

Chonsu

12.května k nám přicestoval až z německého Mühltalu náš úžasný malý princ. Jeho jméno je Chonsu a je to krasavec jak má být. Narodil se 30.3.2015 v chs Bunte degus. 

Chonsíkův kožíšek je krásně bílý, místy s jemným stříbřitým stínováním, připomíná měsíční světlo a tak milý Chonsu dostal jméno jako staroegyptský bůh Měsíce, což v překladu znamená "ten co putuje" - "poutník", velmi příznačné i pro našeho malého hrdinu, protože jsem si jej pořídila dohromady s Jarkou Sýkorovou ze spřátelené chs Degustar. Má to jednu nespornou výhodu, díky tomu, že má Chonsu dva domovy, tak nikdy nebude muset být sám, aby si samičky odpočinuly. 
Než jsme našeho vysněného raráška našli, dlouze jsme vybírali a vyhlíželi všude možně. Nakonec se na nás usmálo štěstí v podobě překrásného úžasňáčka! a navíc nepříbuzného na české degu, což bylo jedno z našich kritérií. :-) 
Malý Chonsu je ve zbarvení Blau - Superschecke s pískovým genem, který zdědil po svém krémovém otci. Urazil k nám dlouhou cestu, ale za ty nervy to stálo. :-) Už teď je krásně socializovaný a zvědavý jak opička. Zatím si na holčičky ještě chvilku počká a bude náležitě rozmazlován. Momentálně na delší dobu už do smečky žádného dalšího osmáčka neplánujeme.

Tak ať se máš u nás maličký jen a jen dobře, jsi zdravý a silný a děláš čest svému božskému jménu! ;-)





Žádné komentáře:

Okomentovat